Lørdagens resultater i EM

Etter en solid dag med drøyt 47 VP på tre kamper har det norske U26-laget avansert til femteplass.

Her følger resultatene til det norske U26-laget i dag:
Norge – Skottland                  17,61 – 2,39
Norge – Israel                        18,81 – 1,19
Norge – Estland                     10,63 – 9,37

Stilling etter seks kamper, U26

U21-laget åpnet dagen med storseier før det ble tap i midtkampen. I dagens siste kamp ble det seier i prestisjekampen mot Sverige. Totalt sanket laget drøyt 32 VP i løpet av dagen.

Her følger resultatene til det norske U21-laget i dag:
Norge – Israel                       17,03 – 2,97
Norge – Italia                          4,62 – 15,38
Norge – Sverige                   10,91 – 9,09

Stilling etter seks kamper, U21


Christian Fredrik Johnsen (15) og resten av det norske U21-laget kunne smile etter seier mot Sverige.

Resultater etter dag 2 i MSIBT

Etter andre dag av Marit Sveaas International Bridge Tournament 2019 er nederlenderne Meike Wortel og Jacco Hop i ledelsen med 57,4 % score. På andreplass følger Jorg Dombrowe (Tyskland) og Waseem Naqvi (England) med 56,9 %. Disse to parene har fått en luke til resten av feltet. Først blant forfølgerne er Roy Hugo Olsen og Jonny Reinholdtsen med 55,0 %.

Det er nå spilt 96 spill. I morgen gjenstår åtte runder á tre spill.

De ti beste etter andre dag:

Resultatliste

Det deles også ut premier basert på handicap-beregning. Før siste dag er det Linus Hjelvik og Nicolai Heiberg-Evenstad som leder foran Leif Theodorsen og Tonny Tran, mens Anders Brogeland og Are Landsvik er numme tre. Linus, Nicolai, Anders og Are skal fra mandag spille på det norske U16-laget i Ungdoms-EM.

Resultatliste med handicap


Jacco Hop og Meike Wortel er i ledelsen før siste dag av MSIBT 2019.


På bord 1 i lørdagens siste runde møttes fra venstre Meike Wortel, Kjell Ove Helmersen, Jacco Hop og Kay Strand.

Det deles også ut premier basert på handicap-beregning. Før siste dag er det Linus Hjelvik og Nicolai Heiberg-Evenstad som leder foran Leif Theodorsen og Tonny Tran, mens Anders Brogeland og Are Landsvik er numme tre. Linus, Nicolai, Anders og Are skal fra mandag spille på det norske U16-laget i Ungdoms-EM.

De ti beste på HCP-lista:

Resultatliste med handicap


Linus Hjelvik (til venstre) og Nicolai Heiberg-Evenstad leder HCP-turneringa i MSIBT.

Meldeprøve

I dagens siste kamp ble det knepen seier for det norske U21-laget mot Sverige, mens U26-laget tapte tilsvarende knepent mot Portugal. Totalt sett har det vært en bedre norsk dag enn i går. Det eldste laget har avansert til 5.plass, mens U21-laget nå ligger på 7.plass.

Vi skal se nærmere på et av spillene som dukket opp i dagens siste kamp. Vestspillerne fikk følgende meldeprøve:

Du er altså i ugunstig sone, og makker har doblet opplysende over 2 hjerter. Hva ville du meldt over 3 hjerter fra syd?

Ved flere av bordene gikk meldingene som dette:

Øst har ingenting å høyne med etter å ha doblet opplysende med 13 honnørpoeng og kjedelig fordeling. Likevel ser vi at utgang i spar er meget godt spillbart.

Her følger et mulig meldingsforløp til sparutgangen:

Det er såpass mye å tjene på å melde utgang i sonen at vest rett og slett bør strekke seg til 4 spar selv om han har "bare" ni honnørpoeng. Det er mange minimumshender hos makker som gir godt spill for utgang. Et viktig poeng er at makker ofte har firekorts spar. I så fall har vi nikortstilpasning. Det faktum at motparten melder og støtter hjerter øker også sjansen for at makker ikke har bortkastede poeng i hjerter. 

Som vi ser står utgangen alltid om sparen sitter 2-2. Når sparen er fordelt 3-1 er det fortsatt to sjanser til å vinne utgangen. Enten kan ruteren gi fire stikk, eller så kan kløver knekt være plassert hos nord. Med andre ord er dette virkelig en utgang vi vil være i!

I U21-klassen ble utgangen meldt ved fire av ti bord, mens ni av 22 bord meldte utgangen i U26-klassen. I tillegg ble 4 hjerter doblet ved to bord i U26-klassen. Men samlet sett var det mindre enn halvparten av bordene som meldte utgangen øst-vest.

To norske storseire

Andre dag av Ungdoms-EM åpnet særdeles godt sett med norske øyne. Både i U26- og U21-klassen ble det norske storseire. I den eldste klassen vant Norge med IMP-sifrene 53-18 i det BBO-overført oppgjøret mot Skottland. Dermed fikk laget med seg 17,61 VP fra runde 4. I U21-klassen fikk Norge med seg drøyt 17 vinnerpoeng etter å ha slått Israel med IMP-sifrene 58-26.

Vi skal se nærmere på det spillet som ga flest IMP inn for Norge U26:

Hvordan ville du lagt opp spilleføringa etter kløver 5 (fjerde høyeste) ut fra øst? Etter at syverer er lagt fra blindemann følger vest med toeren.

Christian Bakke la liten, og spilte hjerter til knekten på hånda. Øst stakk med dama, og skiftet til liten spar. Den gikk via nieren i vest til dama på hånda. Nå kunne Christian presse ut hjerter ess, og fikk hele elleve stikk da spillet så slik ut:

Vest spilte aktuelt spar knekt inne på hjerter ess. Da hjerteren satt rundt hadde Christian altså resten (2+3+1+5).

Ved det andre bordet havnet skottene i 5 ruter doblet for 800 ut, og dermed ble det et skikkelig gladspill for Norge.

Program lørdag: Norge på BBO klokka 10

Lørdag spilles det tre kamper både i U26- og U21-klassen. I morgenkampen kan Norges U26-lag følges på BBO mot Skottland. De norske lagene har følgende program:

U26 Open
10:00: Norge - Skottland  BBO
12:20: Norge - Israel
16:00: Norge - Estland

Running scores U26 Open

U21
10:00: Norge - Israel
12:20: Norge - Italia
16:00: Norge - Sverige

Running scores U21

Daglig gis det ut bulletiner under Ungdoms-EM som kan være verdt å ta en titt på. I lørdagsutgaven kan man blant annet lese et fyldig referat fra kampen mellom Norge og Tsjekkia (U26).