Et innlegg fra bloggen Mesterskapsbloggen Mesterskapsbloggen

Spilleprøve

I mandagens siste kamp dukket følgende spilleprøve opp i U26-klassen:

Øst spiller ut spar 6, fjerde høyeste. Uten sparhold ser ikke dette prosjektet så lyst ut, men det er da håp. Farga kan for eksempel være fordelt 4-4 hos motparten.

Vest stikker med kongen, og fortsetter så med esset. Øst følger med treeren. Dermed har vi fått avkreftet at farga er jevnt fordelt hos motparten. Det man nå kan håpe på er at sparen er fordelt 6-2. Det virker å være det eneste som kan holde liv i håpet om vunnet kontrakt. Og sannelig skifter vest til kløver. Hva tenker du om veien videre?

Christian Bakke vant med kongen i bordet før en hjerter til esset på hånda fulgte. Tø høye kløver avslørte at vest var utstyrt med 5-korts og øst med dobbelton. Øst saket en spar på det siste kløverstikket. Hjerter dame og hjerter til bordet avslørte at den farga satt rundt. På det siste hjerterstikket kastet vest kløver, mens øst kastet ruter 9. Hva nå?

Øst er markert med gjenværende singel ruter og 3-korts spar idet det er fire kort igjen, mens vest har én kløver og tre ruter igjen.

Christian hadde full telling og fant fram til safe-varianten. Det var bare å spille ruter til esset! Om ikke kongen kom på fra øst, var det bare å spille en ny ruter til dama og la vest få innkassere ruter konge og ett kløverstikk. Men så måtte bordet få det siste og avgjørende stikket for vunnet soneutgang.

Aktuelt så hele spillet slik ut:

Hvis vest hadde kastet ruter på det siste hjerterstikket, er det ikke lenger gratis å spille ruter til esset. Da har nemlig vest to godspilte kløver på lur. Om så skjer må Christian bestemme seg for hvem han skal spille for ruter konge. Da jeg snakket med ham i kveld kunne han røpe at han trolig ville plassert ruter konge i øst siden vest allerede har vist ess-konge i spar og kløver knekt. Kanskje ville han åpnet om han hadde hatt ruter konge i tillegg?

Om øst kaster en spar i stedet for ruter 9 på det siste hjerterstikket er det bare å spille ham inn i spar slik at han må åpne ruteren etter at to sparstikk er innkassert.

Dette spillet ga 14 IMP til Norge etter at østerrikeren som satt på Christians plass i åpent rom tok ruterfinessen og gikk tre sonebeit i 3 grand. Spillet skulle vise seg å være verdt mange vinnerpoeng da IMP-sifrene til slutt var 32-14 i norsk favør. Dermed fikk Norge med seg nesten 15 VP fra dagens siste kamp, og ligger nå på fjerdeplass.


Christian Bakke hadde full oversikt i 3 grand.

Kommentarer

Logg inn for å skrive kommentarer.